Lesz POSzT! – Mi is ott leszünk!

Az előző évi Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSzT)  szervezett megjelenésünket követően idén három esemény létrejöttében veszünk részt.

A Coopécs a POSzT –on tervezett eseményei:
A Pécsi Flaszter bemutatja: Flaszter in Fünfkirchen
2014. június 5-14., 7621 Pécs, Jókai tér 2. (volt CitiBank)

A POSzT ideje alatt a Pécsi Flaszter várja a látogatókat. Bizton számíthatunk arra, hogy a pécsi belváros hangulata a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának diákjai meglepetés-akciói nyomán időnként átalakul majd.
A belépés díjtalan!

Az esemény a PTE Babits M. Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a „CooPécs – a pécsi kooperáció” és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter közös programja.


“Hol volt, hol nem volt… – Az elkülönülés és a feloldódás dinamikája”
Vicze Tas alkotói kiállítása
2014. június 5-14., 7621 Pécs, Jókai tér 2. (volt CitiBank)

Vicze Tas 2013 júniusában szerzett diplomát Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete, Formatervező Művész tagozatának mesterképzésén. Egyetemi évei alatt foglalkozott többek között képgrafikával, tervezőgrafikával, bútor- és csomagolástervezéssel, tipográfiával, belsőépítészettel, kerámia- és üveg megmunkálásával.

Munkájának középpontjában a vizuális kommunikáció áll; beszéd előtti, szemmel egyszerűen, direkt módon felfogható jelentéstartalmakat keres; egy sajátos nyelvezettel kísérletez, figyeli hatásait, önmagán és a környezetén. Célja egy folyamatosan letisztuló, tehát minél több ember számára a lehető legkisebb erőfeszítéssel felfogható nyelvezet kialakítása, annak csiszolása és e nyelvezet segítségével a világ egy újabb oldalról való bemutatása. Igen és nem között a talán-t, a bizonytalant, a kiszolgáltatottat és az abban rejlő végtelen nyugalom helyét keresi, és igyekszik nyomot hagyni, az útvonalat rögzíteni.

 Anyagi és anyagtalan, megnyilvánult és megnyilvánulatlan, elkülönülés és feloldódás, információ és tapasztalat kapcsolatait kutatja. Színek, formák és azok együttállásainak hatásait kombinálja. Még ismeretlen információtartalmak manifesztációjának lehetséges helyeit keresi, idejét várja.

Jelen kiállításának középpontjában “Hol volt, hol nem volt…” című munkájával, eddigi egyik legmélyebben átgondolt kísérletét és annak létrejöttét segítő tanulmány jellegű munkáit mutatja be, elindítva ezzel a kísérlet befejező szakaszát.
A belépés díjtalan!

Az esemény a „CooPécs – a pécsi kooperáció” és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter közös programja.


A Pécsi Flaszter bemutatja: One day in Pécs; Fiatal filmes workshop
2014. június 6. 18.00 óra, 7621 Pécs, Jókai tér 2. (volt CitiBank)

Fiatal filmes workshop és videóvetítéssel egybekötött műhelybeszélgetés Halmos Ádámmal, a Babits Gimnázium végzős diákjával, a Babits 5X tehetségkutató diákrendezvény alkotójával és műsorvezetőjével, valamint a Boys69 fiatal filmes csoport alapítójával. Kisfilmek, vírusfilmek, trendek, sikerek és kudarcok? Milyen eszközei és lehetőségei vannak ma a fiatal filmeseknek? Ilyen, és ezekhez hasonló témák várják az érdeklődőket.
A belépés díjtalan!

Az esemény a PTE Babits M. Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a „CooPécs – a pécsi kooperáció” és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter közös programja.

Nincs hozzászólás

Leave a comment

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.